Ossos al Knight Inlet, Columbia Britanica, Canada

Les primeres propostes del món post-covid

Acabo de llegir dues notícies que crec que malgrat toquen temes totalment diferents, tenen molta relació. D’entrada, que ambdues són fruit de la crisi de la covid-19.
La primera notícia és la de la Primera Ministra de Nova Zelanda, que va proposar canviar a una setmana laboral de quatre dies, amb caps de setmana de tres dies, per així beneficiar el turisme intern. Un fet important és que aquesta notícia l’he llegida a un diari del Canadà, on ja es comença a discutir sobre el tema. En altres paraules, que ja no es tracta d’una proposta estrictament de Nova Zelanda. De fet, la cadena de supermercats Mercadona ha començat amb una proposta similar, també a rel de la pandèmia.
La segona notícia és que els parcs nacionals de Tailàndia volen tancar durant dos mesos cada any, per així beneficiar a la fauna. També en aquest cas la notícia l’he recollida fora del país que en fa la proposta. Als Estats Units, el país creador dels parcs nacionals es comencen a preguntar si no seria una bona opció.
El comú denominador d’ambdues propostes és: posem límits a la producció (via dies de feina, mesos d’obertura…), per poder gestionar millor els problemes que se’n deriven i que la Covid-19 ha fet surar. Menys dies de feina, per aconseguir més productivitat i beneficis col·laterals, o menys mesos de rebre turistes, per beneficiar a la fauna i la gestió del parc, i així atraure a més turistes.
No cal dir que aquestes propostes tenen molts detractors, i que estem molt lluny de poder demostrar-ne els beneficis que ens expliquen. Allò que m’agradaria destacar és la direcció a la que apunten aquestes propostes, aquest menys per obtenir més, del qual ja se’n parlava abans de la pandèmia, i que la crisi generada per la covid-19 sembla haver accelerat. Tinc la sensació que apareixeran més propostes, en diferents camps, en la mateixa direcció. I que seran una part molt important de la redefinició del turisme i els viatges, passant de ser activitats de lleure a ser un sector estratègic per gestionar/equilibrar els sectors “productius”.

Compartir:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies. Premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies